Destek +90 532 374 97 10 - info@dosaerisim.com

Blog - Haber Yazıları

Merdiven İnme Çıkma Cihazları Hakkında

Merdiven İnme Çıkma Cihazları Hakkında

Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan kişiler genellikle yürümekte zorluk yaşayan engelliler, yaşlılar, diyaliz hastaları, geçici dönem sakatlık geçiren kişilerdir. Manuel (aküsüz) tekerlekli sandalyeler ortalama olarak 10 ile 20 kg arasındadır. Engelli bir bireyin ağırlığı da yaklaşık 60 kg civarında olduğu düşünülürse tekerlekli sandalyede oturan birinin merdivenden transferini sağlamak için toplamda 70-80 kg kadar ağırlığı taşımak gerektiği ortaya çıkar. Birey daha hafif olsa bile en azından toplamda 45-50 kg ağırlıktan bahsedilebilir. Bu da, taşıma işlemi için birkaç kişiye ihtiyaç duyulacağını gösterir. Hasta veya engelli bir bireyi merdivenlerden indirmek veya çıkarmak oldukça zordur. Birey tekerlekli sandalyeye oturabiliyorsa taşıma işlemi biraz daha kolaylaşır. Ancak yine de birkaç kişiye birden ihtiyaç duyulur. Merdivenin yapısı özellikle döner şekildeyse işlem daha karmaşık ve tehlikeli hale gelebilir. Tekerlekli sandalye üzerindeki kişinin her an düşme tehlikesi olacaktır. Bu sorunlardan kurtulmak için merdiven inme-çıkma sandalyelerini tercih edilebilir. Bu cihazlar, tek başınayken bile refakatçinin kolay ve güvenli kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bireysel kullanımın yanında asansörü olmayan kamu kurumlarında veya özel okul gibi kuruluşlarda mevzuat gereği bulundurulmak zorundadır.

Erişilebilirlik İzleme Ve Denetleme Yönetmeliği

Erişilebilirlik İzleme Ve Denetleme Yönetmeliği

Bu Yönetmeliğin amacı, umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarında erişilebilirliğin izleme ve denetimini yapacak olan komisyonların teşkili, çalışma usul ve esasları, Kanun ile belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesi için ek süre verilmesine, idari para cezalarının uygulanmasına ve genel bütçeye gelir kaydedilen idari para cezası tutarlarının kullanımına ilişkin hususları belirlemektir.
Engelliler İçin Deprem Tavsiyeleri Nelerdir ?

Engelliler İçin Deprem Tavsiyeleri Nelerdir ?

Engelliler İçin Deprem Tavsiyeleri Nelerdir? Engelli bireylerin sosyal yaşamları zorluklarla geçer. Bazı küçük sorunlar dahi aşılamaz engeller haline dönüşebilir. Örnek vermek gerekirse, günlük yaşamda tekerlekli sandalye kullanan engelli bir birey evinden sokağa çıkabilmek için bile birçok engeli aşmak zorunda kalır. Ev içindeki eşikler, asansöre binerken yaşanan tehlikeler, apartman kapısını açıp dışarı çıkarken yaşanan zorluklar, roket fırlatma rampası gibi yapılmış engelli rampaları akla gelen sorunlardan sadece birkaç tanesidir. Tekerlekli sandalyeyle evden dışarı çıkabilmek için bile akla gelmeyen sayısız engel vardır. Yaşayan bilir. Günlük hayatın içinde bile bu kadar zorluk varken yatağa bağımlı hastaların veya engelli bireylerin deprem gibi bir doğal afet karşısında yaşayabileceği sorunları hayal etmek dahi güçtür. Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiği gibi engelli bireylerin ve ailelerinin de bilinçli olması gerekir. Engelli bireyler depreme nasıl hazırlanmalıdır? Deprem bu bireylerin ve ailelerinin yaşamını nasıl etkiler?
MEB Özel Eğitim Kurumları Standart Yönergesi

MEB Özel Eğitim Kurumları Standart Yönergesi

MEB Özel Eğitim Kurumları Standart Yönergesi'ne web sitemizden ulaşabilirsiniz.
DOSA ERİŞİM MEDİKAL ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Altınşehir Mah. Meriç Sk. Dış Kapı No:1B Ümraniye / İstanbul Destek: +90 532 374 97 10 E-posta: info@dosaerisim.com Web: www.dosaerisim.com
Bu site Neta Website altyapısı ile hazırlanmıştır.
Daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Web sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş sayılırsınız.
Hemen Arayın